Masterplan – Aeronautics

De “proMasterplAeronautics” beverkortersies, ‘hûh?’ De promo “Masterplan – Aeronatics” bevat verkorte versies, ‘ohhhhh!’ Met het in- en uitfaden van een groot aantal tracks en het weglaten van de bonus track “Treasure World” bevat de promo in totaal bijna 18% minder muziekmateriaal dan de Limited edition digibook versie. Dan krijg je precies wat je hierboven ziet. Een brij waar geen touw aan vast te knopen is, laat staan dat je er een beetje fatsoenlijke recensie over kan schrijven. De meest voor de handliggende reden waarom ze daarvoor gekozen hebben bij AFM Records is waarschijnlijk het voorkomen van illegaal downloaden. Of ze verkeren in de veronderstelling dat de 82% procent die er wel op staat goed genoeg is om een positief woord van de muziekrecensenten te ontlokken. Of ze nemen File Under niet serieus. Dat laatste kan ik me bijna niet voorstellen maar de eerste twee redenen blijken niet ongegrond. De aangeleverde promo versie circuleert al enige tijd op het internet en de overgebleven 82% is gewoon zo goed dat ik een sprintje heb getrokken naar de platenboer om de Limited edition digibook versie aan te schaffen. De gevlogen koers van Masterplan op het nieuwe album is niet veel anders dan het debuut uit 2003 en is nauwkeurig uitgestippeld door de ex-Helloween tandem Roland Grapow en Uli Kusch. Kusch zijn drumpartijen worden als een precisie bombardement over je uitgestort en het gitaarspel van Grapow bevat genoeg capriolen om een vliegshow mee te vullen. Neem daarbij de goddelijke zang van Jorn Lande en je krijgt een prachtig tijdloos album vol spannende power metal en briljante songs met hemelse melodieën. Wat wil je nog meer?


mij=AFM Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven