Easton / Juliet's Ghost / Sneakerfreak

Ook wij van Fileunder zijn door al die temperatuurwisselingen in ons klimaat zijn een beetje van slag. We zijn namelijk in februari reeds op de burelen aan een grote lenteschoonmaak begonnen. Onder een grote stapel vonden we een nog steeds niet gerecenseerde demo van het Rotterdamse / Utrechtse Easton. Ergens weggemoffeld in een hoek lag nog een e.p. van het Haarlemse Juliet’s Ghost en in een bak met allerlei meuk bleek nog een single van het Hilversumse Sneakerfreak te liggen. Easton had nog wel zo hun best gedaan om ook de juiste schrijver erbij te zoeken. Of ik de demo wil recenseren vanwege mijn goede smaak. Het is maar goed dat hierachter een knipoog is gezet, want hier kon het bandje na het lezen van dit stukje wel eens spijt van hebben. De vier nummers lijken geïnspireerd door het R.E.M. van de begin jaren ’80. Het is alleen wat minder diepgravend. Het klinkt best aardig voor even, maar een grootse carrière voorspel ik ze niet. Hele andere koek is Juliet’s Ghost. Hier staat een echte rockband die goed geluisterd heeft naar namen als Beth Hart, Heather Nova, Within Temptation en Smashing Pumpkins. Qua sound lijken ze zo door te kunnen stromen naar Pinkpop, qua originaliteit zullen ze niet verder komen dan het in eigen beheer uitbrengen van e.p.’s. De plaat met de vijf tracks zijn in ieder geval afwisselend. Bij mij maakt het echter weinig emotie los. Toch denk ik dat er met een wat meer eigen koers wel genoeg liefhebbers voor te vinden moeten zijn. Wie in deze samenstelling nooit op Pinkpop zal staan is Sneakerfreak. Simpelweg omdat daar de akoestische muziek hier te weinig power voor heeft. De single kent twee audionummers Naked en David en als bonus een drietal grappige filmpjes. Sneakerfreak probeert dus humor in haar muziek te stoppen en de liedjes liggen bovendien lekker in het gehoor. Ze doen denken aan een akoestische Das Pop. Het is muziek die juist vraagt om een intiem podium en op deze single nog blijft boeien. Er is dus weinig mis mee, al lijkt mij een heel album teveel van het goede. Ik ben dan ook benieuwd naar de volgende stap. Zo, het pand ligt er bij ons weer netjes bij. De schoonmaak is achter de rug. Nieuwe demo’s, e.p.’s, singles en andere meuk kunnen weer naar ons opgestuurd worden.


mij=Eigen Beheer

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven