Relax – Odeur De Clochard

Een maand geleden ben ik werkloos geworden. Best fijn om vrije tijd te hebben, maar nu heb ik het teveel. Ik besloot dat jobhunten mijn nieuwe dagtaak werd, dus struin ik de godganse dag het internet af en vliegen sollicitatiebrieven de deur uit. Echter, deze week stop ik er even mee, want ik word slordig! Laatst heb ik twee sollicitatiebrieven naar hetzelfde bedrijf gestuurd. Hoogste tijd dus om te relaxen en dat doe ik met de nieuwe cd van Relax. Toen ik twee jaar geleden hun eerste cd: Live @ Panama in handen kreeg deed ik een hupsje van plezier, want Relax bevat alles wat ik leuk vind: Hiphop, jazz, funk, soul en r&b. Ik was erg benieuwd of ze dat kunstje nogmaals konden flikken. Op dat antwoord hoefde ik gelukkig niet lang te wachten, op Lowlands 2004 vielen ze in voor Arrested Development, waar ze een aantal nieuwe nummers speelden en ook die vond ik te gek. Sinds vorige week heb ik hun nieuwe cd, Odeur De Clochard, en ik krijg er weer geen genoeg van. Wat ik zo waardeer aan Relax is dat het een selfmade band is. Ze schrijven, mixen en produceren alles in hun eigen studio. Voor deze cd hebben ze een blik gastartiesten opengetrokken: ex-Defunkt Joe Bowie, idol Boris en Jacqueline van Krezip Zij steken de handen uit de mouwen. Ook maken ze nu meer gebruik van trompetten en saxofoons en dat maakt het geheel zo spannend om naar te luisteren. Ik vind het een Hollands meesterwerkje geworden, maar met een knoepert als hun debuut-cd kon het ook niet uitblijven.


mij=Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven