Vorago – You Shall Know Our Velocity

Altijd leuk als er weer een nieuw jong Nederlands bandje in eigen beheer een cd uitbrengt. Helemaal nieuwsgierig word ik als ze als inspiratie Motorpsycho en Oceansize noemen. Vol verwachting bekijk ik de stijlvol gemaakte bruin kartonnen hoes met een zilveren schijfje er tussen verstopt. Het zilveren schijfje intrigeert mij toch het meest. Daar staan namelijk dingen op waar je van alles over kan denken. In totaal negen nummers samen bijna een uur muziek staan op You Shall Know Our Velocity. Het eerste wat me opvalt is de zang, niet te vergelijken met de bekende net wel/niet valse noten van eerstgenoemde referentie maar vrolijk aandoende heldere zang die mij meteen aan Bart van Racoon doet denken. De instrumentale arrangementen eronder echter totaal niet. Dit is eerder een mix van post-rock gitaarpartijen met jazzy tussenstukken, tempo en ritmewisselingen en vage baspartijen. Overigens ben ik altijd een liefhebber van vaag. De uitgesponnenheid van genoemde referenties vind je wel terug, maar niet de erupties die dezen nog wel eens je trommelvliezen willen aandoen. Wat mij persoonlijk opvalt is dat je aan de muziek totaal niet terughoort dat de gemiddelde leeftijd van de band 20 jaar is hetgeen je bij deze vorm van arrangementen niet zou verwachten. Nog een minpuntje? Nou vooruit dan. Aangezien Vorago door heeft dat de kracht vaak in de herhaling zit is dat af en toe ook de valkuil. De eerste keer beluisteren gaat het nog wel, maar na een keer of drie heb je sommige melodieën al te vaak terug horen komen, oftewel, die liggen net iets te gemakkelijk in het gehoor.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven