Oceansize – Effloresce

Zien op Lowlands (pt.3)?
Met mijn CD-koopaanvallen valt het de laatste tijd mee. Dit jaar heb ik er pas twee achter de rug, waaronder eentje al in januari. Toen kocht mede op aanraden van FU de u allen welbekende pareltjes van Anathema en The Fire Theft. Een ander plaatje wat ik in dezelfde winkel kocht, heeft deze twee juweeltjes lange tijd vergezeld in de cd-wisselaar in de auto, maar moet het nu zonder zijn oude vriendjes doen. De houdbaarheid blijkt namelijk een stuk langer te zijn. Vijf maanden lang houdt hij het nu dus vol om gemiddeld minimaal eens per dag door mij beluisterd te worden en dat was voorheen slechts voorbehouden aan enkele hele grote op deze aardkloot – Aenima van Tool heeft dat een jaar weten vol te houden. Opeens was ik weer benieuwd hoe ik zo op dit bandje ben gekomen en ik check FU… Hij staat er niet op! Ze staan wél op Lowlands, hebben wél in de Oor gestaan en op London Calling , maar dus niet op FU! Een britse band die Amerikaans klinkt: drum, bas, drie gitaren; Brits en toch post-rock; rockend, rustig en explosies a la Mogwai; 3 nummers klokken over de 9 minuten een zanger die zich kan meten met de grote der aarden. 4 nummers die elke zichzelf respecterende band als laatste nummer zou willen hebben, maar het gaat maar door! Schande FU dat je Effloresce, de parel die Oceansize ruim een half jaar geleden heeft gemaakt niet op je site had staan! Braaf dat je dit nu alsnog doet en ze tipt voor Lowlands.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven