PJ Olsson – Beautifully Insane

Ik vind het altijd wel grappig om te zien waar artiesten die ik waardeer om wat ze doen hun basisinkomsten vandaan halen. Francis Dunnery – u weet wel van It Bites – had er een handje van om precies op de juiste albums mee te doen om een flinke bak centen binnen te halen. Met zowel Robert Plant, Santana als Lauren Hyll haalde hij als begeleider de top 10 in de jaren 90. Je kunt ze slechter uitkiezen dunkt me. P.J. Olsson, bij wie ik tijdens het luisteren van zijn meer dan leuke derde album Beautifully Insane veel aan Dunnery moet denken, heeft ook een leuke bron van (neven?)inkomsten. Hij zingt een moppie mee met Alan Parsons in zijn projecten van de laatste jaren en als het goed is op een nieuw te verschijnen cd. Ook hier geldt: Je kunt het slechter treffen. En hetzelfde kunnen we ook zeggen over zijn cd: we hadden het veel slechter kunnen treffen. Beautifully Insane staat vol frisse popliedjes . We weten wel wat we u voorstellen bij deze temperaturen natuurlijk. Het aardige van Olsson is dat’ie het avontuur niet schuwt en zijn nummers opleukt met allerhande overdubs, samples en electronica. Een beetje a la Beck, maar dan wat minder pretentieus? Hmm ja zit wat in!

File: PJ Olsson – Beautifully Insane
File Under: Tussen Beck & Francis Dunnery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top