The Dead Brothers – Flammend Herz

Een recensie schrijven over de soundtrack van een film, ik geef het je te doen. Je hoort de muziek, je ziet het hoesje van de cd en je vraagt je af waar het in godsnaam over gaat. Zo ook bij de cd Flammend Herz van The Dead Brothers. Tattoos en schedels op het hoesje en op enig moment klinkt er een Siciliaanse dodenmars uit mijn speakers. “Waar gaat dit in godsnaam over”, vroeg ik me af. Ik vertrok naar de videotheek. Een videotheek, dat is een winkel waar ze dvd’s verhuren en ik verheug me dan ook op de dag dat ze die naam veranderen. Na een zoektocht van uren kwam ik eindelijk thuis met een dvd. Op deze dvd de film Flammend Herz. Eindelijk zou ik het geheim van de cd ontrafelen. Zou ik weten waar deze spaghettiwesternmuziek over gaat. “Winnaar van de eerste prijs op het Filmfestival van Berlijn” stond er op de hoes. We keken op de bank, Moose en ik. We zagen een film over een oude vriendschap tussen twee mannen. Herbert Hofmann, een levende legende. Vijfentachtig jaar oud en van top tot teen onder de tattoos. Voor zijn negentigjarige vriend geldt hetzelfde: heel erg oud en onder de tattoos. Elke tattoo met een eigen verhaal. Over bedrog. Liefde. Over tegen beter weten in je eigen gevoel volgen. Maar boven alles is het een film over vriendschap. Flammend Herz in een paar woorden, al valt de film eigenlijk niet in een paar woorden samen te vatten. Regisseurs Andrea Schuler en Olift Rutz hebben hun best gedaan, het is een prachtige, unieke film. En dan is er natuurlijk nog die cd, die soundtrack van The Dead Brothers. Ik kan er kort over zijn: die is ook uniek. Geheel instrumentaal en bevat naast sporen van Easy Listening vooral jaren ’30 jazz, blues en Siciliaanse begrafenismuziek. Prachtige muziek die je aanzet als achtergronddeuntje maar die je steeds net iets harder zet. Net zolang tot de buren komen vragen wie er dood is. The Dead Brothers laten zien wat ze in huis hebben en dat is heel wat. Even een keer geen rock. Geen pop. Maar een cd vol met stemmige, mooie muziek die het ook zonder de film prima doet.


mij=Voodoo Rhythm

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven