Jimmy Barock – We Used To Build Wings At Night

Verdrie. Eindelijk heb ik dan een officiëel schijfje van deze band in mijn speler en dan is het nog een EP ook. Een demo, twee singles en dan nu deze EP op het leuke Zabel-label is wel wat weinig voor een band die al zeven jaar bestaat. Maar gelukkig is er voor teleurstelling geen plaats. Een half dozijn compacte noiserocknummers trekken in twintig minuten voorbij en doen verlangen naar meer. Strakke gitaarpartijen, onverwachte breaks en toch melodieus. Prima muziek voor in de auto: het volume hoog, standje ‘repeat all‘ en niet vergeten zo nu en dan de snelheid in de gaten te houden. Enkele referenties die je zou kunnen noemen zijn At The Drive-In, ..And You Will Know Us By The Trail of the Dead en het Nederlandse Zoppo, al klinkt Jimmy Barock wel degelijk fris en authentiek. Joey Ruchtie en Rene van Lien (ook Feverdream) weten, ondanks dat het geen briljante zangers zijn en sommige melodielijnen te éénvormig overkomen, de juiste intentie over te brengen. Tel daarbij het mooie artwork van Arnoud en het fraaie trompetspel waarmee de EP eindigt en u weet waar u naar toe moet. De platenzaak? Nee, mis! De concerten van Jimmy Barock! Want live overtuigt deze band nog meer en kunt u dit EP-tje bovendien uit de handen van de heren zelf ontvangen! Lijkt me een typisch geval van een win-win situatie, toch?


mij=Zabel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven