…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – Worlds Apart

Bescheidenheid siert de mens. Een gezegde dat staat als een huis maar absoluut niet van toepassing is op de vrolijke vrienden van And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Fysiek geslonken van kwartet naar trio, muzikaal is er een hoop uitgebreid. Trail of Dead stond er al nooit bekend om de weg van de minste weerstand te kiezen, op het nieuwe Worlds Apart wordt een nieuwe inhoud gegeven aan het begrip bombast. Klassieke tonen, violen, pauken, choralen, we krijgen het allemaal om onze oren geslingerd in een inmense eruptie van geluid. Het project is dermate pretentieus dat het misschien nog het beste te vergelijken is met wat the Smashing Pumpkins ooit deden ten tijde van de Mellon Collie dubbelaar. Eveneens opgezet als conceptalbum probeert Trail Of Dead eigenhandig de moderne muziekindustrie af te rekenen op haar oppervlakkigheid en tegelijkertijd een nieuwe standaard te zetten voor hoe het wel zou moeten. Dit levert een intrigerend mix op van alle vormen van popmuziek die model hebben gegeven aan het hedendaagse model, alles overgoten met een dikke orkestrale saus van progrock. De (samen)zang is meer ontwikkeld dan voorheen en er is een constant gespeel met dynamiek. Het contrast tussen de rustige, ingetogen partijen en de bomvolle muur van geluid zorgt voor een intense luisterervaring die uniek is in zijn soort. Als Trail Of Dead niet zo verrekte eigenwijs en tegendraads zou zijn waren ze allang gebombardeerd tot moderne superband. Het getuigt van karakter dat de heren staan voor hun principes, er wordt geen centimeter geconformeerd. Trail Of Dead is er om de wereld te veranderen en verdomd nog aan toe, volgens mij gaat ze dat nog lukken ook.


mij=Interscope

10 reacties

 1. Zeke

  Wanneer een band een conceptalbum maakt waarin de hele moderne muziekindustrie wordt afgezeken, en dit ook nog eens doet met alle mogelijke bombast, kun je toch wel enigzins spreken van pretenties, of niet?
  Geen slechte pretenties overigens, integendeel.

 2. JJ

  Ik heb de teksten gelezen en op 1 of 2 nummers na wordt er niet veel gemeld over de muziekindustrie of vergis ik me nu heel erg? Ik zie/hoor het concept van dit album dan ook niet. Is dit een kleren van de keizerverhaal of ligt het echt aan mij?

 3. JK

  Ik heb deze band live gezien. Het is echt de slechtste band ooit op zo’n podium, man!
  Die zanger kan ten eerste niet zingen. De nummers zijn van een dramatisch laag niveau. Het leek wel een Texaans schoolbandje. Zelden zo’n crap gezien. Deze gasten kunnen beter stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven