Fiery Furnaces – EP

Ze zijn maar met zijn tweetjes, maar maken meer dan genoeg geluid. Broer en zus Eleanor and Matthew Friedberger, die samen de Fiery Furnaces vormen, hebben na hun medio 2004 uitgebrachte Blueberry Boat tien nummers van b-kantjes verzameld om samen deze EP te vormen. Bij het horen van het nummer “Here comes the summer” was ik meteen verkocht, want a) het wordt wat mij betreft alweer hoog tijd om deze nepwinter in te ruilen voor iets anders, en b) een band die dit nummer in januari uitbrengt (een re-release weliswaar) heeft een fijn gevoel voor timing! En wat een heerlijk gitaarrefreintje zit daar toch in! Het zwaar op synthesizers leunende geluid van The Furnaces wordt met allerlei grappige geluidjes opgevrolijkt, en door de glasheldere stem van Eleanor wordt de muziek zo aanstekelijk gebracht dat je voor je het weet mee zit te blèren. Waarover gezongen wordt lijkt soms wat minder vrolijk, zo is het nummer “Single again” zeker geen trouwpromotie, maar meer een vrolijke versie van een murder ballad van Nick Cave. Zwaarmoedig zijn die liedjes juist niet op EP. Bovendien heb je helemaal geen tijd om na te denken als je je eenmaal hebt overgegeven aan EP. Ah! Die melodieën.. Ah, die stem… Waar blijft die zomer nou?


mij=Rough Trade / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven