The Game – The Documentary

Het recept is en blijft retesimpel. Je prakt een hoop catchy samples en opzwepende basslijntjes doorelkaar, rapt heel erg veel over hoe cool, bruut en gangstah je bent en laat en passant een aantal keer wat vallen over je opgelopen schotwonden in the ghetto. U heeft het allemaal al eens eerder gehoord? Niet vreemd, want The Game is de nieuwe protege van Dr. Dre, Eminem en de hele daarbij horende posse. Voorzien van alle bekende cliche’s, inclusief een arsenaal aan megaproducenten – o.a. Dre zelf, Timbaland en Kanye West. Tel daar nog eens gastbijdragen van Eminem, 50 Cent, Nate Dogg en Faith Evans bij op en het namedroppen is compleet. Toch kan ik niet minder dan constateren dat The Documentary het beloofde meesterwerk is geworden. De jonge rapper kent zijn klassiekers en verhaalt over de oorspronkelijke gloriedagen van de hip-hop op de manier zoals zij dat zelf ooit deden, vuilspuiend over vrouwen (bitches, u weet wel), drugs en geweren. De hommages aan NWA en andere Westcoast grootheden vliegen je om de oren. Tussen alle giganten weet hij zich meer dan prima staande te houden en, voorzover dat mogelijk is, een eigen stijl ten toon te spreiden. De gevestigde orde is er daarnaast eveneens goed voor gaan zitten en levert geen half werk. Het is mij bijvoorbeeld een raadsel waarom, na de deceptie van Eminem’s Encore, zijn bijdrages op deze plaat wel weer van bijzonder hoog niveau zijn. Met zo’n enorme zet in de rug moet het wel erg raar lopen wil The Documentary niet doen voor the Game wat de debuutplaten van 50 Cent, Eminem en Snoop Dogg voor hen deden: keihard doorbreken en heel erg rijk worden. Niet geheel op eigen kracht, wel volledig terecht.


mij=G-Unit / Aftermath

13 reacties

 1. gemini187

  The game hoeft geen geld te maken!
  hij komt gewoon even ze verhaal vertellen en gaat daarna direct terug naar de straat!
  the gam was er all toen NWA
  hits maakte met fuck the police!
  hij hoort bij de groep en dre vind dat het nu zijn beurt is om ze raps te laten horen aan de wereld!
  the game met de cd documentary is weer een meester werk met doodelijke waarheden waarin veel van ons zich kunnen terug vinden!
  het is moeilijk te begrijpen voor de gewone mens
  maar dit is gewoon een sorrrrrryyyy from the real
  the game mag er voor mij zijn??
  hij doet het goed samen met de rest??

 2. Ik werk voor een CHRISTELIJK RapLabel en denk daar eigenlijk wel een stuk anders over. Ik ben het er niet helemaal mee eens. Kijk dat ze zoveel praten over hoe slecht ze het hebben oke. Maar als je goed naar de tekst luistert kan je er ook nog wat van opsteken!

 3. Anonymous

  Dat is precies het zelfde als ,zeg maar, The Game enzo maakt. Maar dan met andere tekst maar als je er al zo over denkt snap je daar toch niks van. Een van de grote Christelijke HipHop Icoonen zijn TobyMac en Dj Maj. Als je vragen heb of iets te zeggen mail dan eens naar d.records@hotmail.com

 4. Levi

  Christelijke Muziek is een hele Bisiness, er word zoveel geld in gemaakt dat er een heleboel labels voor zijn en daar is D-Records een van. Christelijke HipHop en R’nB is eigenlijk het zelfde als normale Urban. De teksten zijn alleen anders, als je er na luistert zal het je aan het denken zetten! Een van de Grote Christelijke HipHop Icoonen zijn TOBYMAC en Dj Maj, Als je vragen heb of iets wil horen moet je maar eens een mailtje sturen naar d.records@hotmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven