The Suicidal Birds – Z-list

Als kind was ik eens op vakantie in Friesland. Ik had een obsessie voor vogels. De blauwe reiger bleek zich er prima thuis te voelen. Dit was niet bijzonder, ik zag ze in mijn eigen leefomgeving ook geregeld langs een sloot staan. De scholekster had ik echter nog nooit gezien. De beestjes vlogen al krijsend over hun weiland om aan te geven dat ik daar moest kijken. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat vogels ook zo hun humeur hebben. De roep van de scholekster was er één om aandacht. Dat begrijp ik nu ik de cd van The Suicidal Birds in mijn speler heb zitten. Deze vogels, of beter gezegd vogel, komen, of beter gezegd komt uit het Friese Bakkeveen. Jessie speelde het album Z-list namelijk alleen in. Ze kreeg een platencontract bij Transformed Dreams zonder dat ze dit live kon brengen. De band is er inmiddels, maar hier doet ze het nog helemaal alleen. Ze schreeuwt om aandacht door geregeld te krijsen als een magere scholekster en te hakken, peuteren, roffelen en kappen als een op hol geslagen specht. Het kan me weinig schelen. Trashbluespunkrock of hoe je het ook wil noemen hoort niet netjes te zijn. Het enige dat telt is dat de energie uit mijn speakers spettert. Als ik dan mee begin te springen dan weet ik wel hoe laat het is. Ik voel de sensatie van het voor het eerst een scholekster zien weer. Het kind in mij leeft weer.


mij=Transformed Dreams / Konkurrent

6 reacties

  1. Nynke

    Beetje jammer dat Jessie uitgemaakt word voor Magere Schol ekster Ze heeft een Hele goede stem… Dus beetje jammer Ook is ze dus Super muzikaal!! Nieuw geluid is ook wel eens lekker en verfrissend.. Dus geen Schol ekster maar gewoon Super lekker!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven