Artension – Future World

Over het algemeen weet ik een album in zijn geheel wel of niet te waarderen, her en der wel wat uitzonderingen natuurlijk. Maar Future World van Artension, bestaande uit een stel internationale muzikanten (leden uit Oekraïne, Amerika, Zwitserland), kan eigenlijk wel in drieën gesplitst worden. Het eerste deel ligt de nadruk dusdanig dik op de keyboardvirtuoos, Vitalij Kuprij uit Kiev, dat er, zo lijkt het, weinig aandacht is besteed aan de andere bandleden en de nummers in z’n geheel. Met bovendien een behoorlijk slechte zang. Deel twee bestaat uit een aantal nummers die ook echte nummers zijn, met een goede balans in de instrumenten en de opbouw. Hier komt de zang veel beter tot zijn recht. Deel drie zijn de klassieke stukken (ook een van ene meneer J.S. Bach) en instrumentale nummers die gewoon prima ten gehore gebracht worden en het ceedeetje zo goed aanvullen. Het geheel kan in het hokje van de neo-classical metal gestopt worden. Her en der komen er vleugjes van progressive – en power metal om de hoek kijken. Van mij hadden de heren dus nog iets beter naar hun eigen werk moeten luisteren, zeker gezien sommige leden ook in bands als Death, Testament en Royal Hunt hebben gezeten, toch ook geen slechte bands in hun genre.


mij=Lion Music / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven