Boy In Static – Newborn

Het boetekleed trek ik meteen maar aan. Ik zat namelijk op onze interne File Under-mailinglist op een aantal recensies af te geven. Ik schreef zoiets als: “Er is toch wel meer te zeggen dan je af te geven op bands die niets met de bewuste plaat te maken hebben.” Ik ga nu het tegenovergestelde doen. Ik ga van alles roemen. Deze plaat is bijvoorbeeld uitgebracht op Alien Transistor, het label van The Notwist. Dat vind ik een leuk bandje. De plaat is opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen. Je weet wel de plek o.a. The Beatles en Pink Floyd succesvol zo lekker zaten te experimenteren eind jaren zestig. Maar goed, ik moest het hebben over Boy in Static. Ik kan echter weinig positiefs melden over Newborn, het eenmansproject van de 23-jarige Alexander Chen. De tien liedjes liggen erg dicht bij elkaar en daar zit het probleem. Het valt onder de categorie: Je vindt dit mooi of niet mooi. Er is geen gulden middenweg. Mocht je voor een van de zweverige nummers vallen die hij maakt met behulp van orgel, gitaar, viool en stem en bovendien tegen zijn computergepiel kunnen dan sta je vast te juichen. Ik vind het echter een ongelooflijk geneuzel dat totaal langs me heen gaat. Ik mag hopen dat de nieuw geboren muziek meer opbrengt dan deze embryo. Dit is voor mij typisch een gevalletje voor een abortus achteraf.


mij=Alien Transistor / Konkurrent

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven