Bottom – You'rNext

De hoes van Bottom‘s You’rNext zou je kunnen doen denken dat je hier te maken krijgt met een symfoalbum waarvan de houdbaarheidsdatum al lang verstreken is. Niet dus. Bottom is een all-girl knarsmetalband uit New York. Hun You’rNext opent zenuwslopend (én spannend) met “Testimony of an Arab”. Een traag instrumentaal samenspel van gitaarnoise, bas en drums. Het lijkt wel of de drie dames – ze zijn ook nog eens niet onappetijtelijk om te zien – me heel geleidelijk proberen te verleiden om eens bij hen tussen de lakens te kruipen. Om me vervolgens natuurlijk helemaal uit te putten, maar dat is logisch. Ik zou ook kunnen zeggen dat er weinig vrouwelijks aan is aan dit trage openingsnummer. Dat vooroordeel blijft ook gelden in de rest van de nummers en daar schaam ik me toch wel een beetje voor. Alsof ik verwacht had dat vrouwen helemaal niet dit soort muziek zouden kunnen maken. Nou moet ik wel toegeven dat ik bij muziek zo uit het straatje Neurosis of Cathedral graag een krachtige mannenstem hoor. Misschien is dat het daarom wel dat dat ik angstig word als gitarist Sina haar scheur opentrekt. Dan klinkt ze namelijk af en toe als de vrouwelijke evenknie van Maynard James Keenan, die vind ik ook af en toe zo bijna maniakaal eng. En dit is een vrouw met ballen, met achter zich een retenstrakke vrouwelijke ritmesectie. Zo raar is die angst dus misschien ook wel niet. Voor je het weet vreten ze je met huid en haar op.


mij=Small Stone / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven