Bunky – Born to be a Motorcycle

De hele familie doet gezellig mee op gelegenheidsproject Bunky, en ook alle vrienden zijn welkom! Die familie bestaat dan uit de artiesten die ‘t sympathieke label Asthmatic Kitty heeft verzameld. Zo zijn daar Rafter Roberts op drums, Raymond Raposa op bas (Castanets), en veel vriendjes op instrumenten als vibrafoon, trompet en saxofoon, terwijl dit alles heel aanstekelijk aaneen wordt gezongen door de jazzy (“Gotta pee!”) Emily Joyce. De vriendjes zijn o.a. leden van Rocket from the Crypt. Normaal zijn Rafter en Joyce zelf meer betrokken bij het gebeuren achter de mengtafels in de studio, maar aan de artiestenkant kunnen ze er ook mee door. Het knettert, spettert en bromt, en als je even niet oplet, raggen ze je speakers aan gort (“Chuy”). Opener “Baba” doet me wel wat aan Patti Smith denken. Kinderlijke melodietjes worden vervolgens afgewisseld met schizofrene koperwerkuithalen, en meteen daarna wordt er weer stevig gerocked, om vervolgens weer te eindigen met een subtiel gezongen, bijna gefluisterde “Cute not Beautiful”. Qua stijl is dit album dus net zo divers als de stal aan artiesten die er op meedoet. Het schijnt dat deze schijf de langverwachte materialisatie is van legendarische live-optredens in verschillende gelegenheden in San Diego. Het is in ieder geval een genot om Joyce te horen zingen, met het gemak waarmee ze haar stem alle kanten op weet te dwingen, en zo’n live-optreden moet beslist een hele happening zijn! Het speelplezier lijkt er vanaf te spatten op Born to be a Motorcycle


mij=Asthmatic Kitty

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven