Deadbird – The Head And The Heart

De toeristische beoordeling van de zuidelijke staat Arkansas is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Historisch gezien oninteressant, weinig culturele ontplooiing en ook geen belangrijke steden om te verkennen, of je moet het bezoeken van het geboortedorp van Bill Clinton hoog op je verlanglijstje hebben staan. Arkansas bestaat vooral uit bossen en parken om door die bossen te dwalen. De economie heeft er nooit een grote groei gekend en daarom behoort Arkansas tot één van de armere staten van Amerika. De winters zijn er kort en zacht, de zomers lang en warm. Met deze achtergrond is de muzikale koers, die het uit Fayetteville afkomstige Deadbird op hun debuutalbum The Head And The Heart vaart, zeker geen verrassing. De broeierige southern metal die ten gehore wordt gebracht, is namelijk niet bepaald bedoeld voor de tere zieltjes en de happy few. Waan jezelf verlaten in die eindeloos uitgestrekte bossen van Arkansas, waar je langzaam maar zeker wegzakt in een eindeloos diepe put van onheil en een zenuwinzinking slechts een kwestie van tijd is en je krijgt een beetje een idee welke emoties loskomen bij het beluisteren van deze plaat. De weemoedige en loodzware klanken van deze massieve productie zorgen ervoor dat de meest verborgen neerslachtige gevoelens boven komen drijven zonder dat je ooit een bezoek heb gebracht aan deze achterstandswijk van Amerika. En daarin schuilt meteen ook de kracht van dit album. Als je zulke emoties kan opwekken heb je je hoofd gebruikt en je hart laten spreken.


mij=Code:Breaker / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven