Evergrey – A Night To Remember

Na vijf studioalbums en een uitgebreide tour na hun vorig jaar april uitgebrachte album The Inner Circle, vonden de Zweden van Evergrey dat het de hoogste tijd was om een live album en een DVD uit te brengen. Op de DVD, van hetzelfde optreden, moeten we nog even wachten, maar van het optreden kunnen de Evergrey-fans nu al genieten op A Night To Remember. Het in hun eigen land opgenomen concert – zanger Tom Englund verontschuldigt zich zelfs bij het publiek dat hij in het Engels tegen ze praat omdat ze de avond opnemen – biedt een best of uit het oeuvre van de band, waarbij de nadruk ligt op hun laatste drie albums. Zoals het een beetje progmetalband betaamt, spelen ze lang en verdelen de boel over twee cd’s. Als je zo’n livealbum wilt uitbrengen, dan moeten er natuurlijk wel genoeg albums uitgebracht zijn en je moet als band iets speciaals maken van de show. Gelukkig is dat hier wel het geval. Alle nummers die langs moeten komen, komen langs. Voor dit optreden maakte Evergrey zelfs gebruik van een koor en een complete strijkerssectie om het extra speciaal te maken. En de ballad “The Dark Discovery” wordt gezongen door Tom Englund samen met zijn vrouw Carina Kjellberg. Ik heb, in tegenstelling tot velen, geen natuurlijke afkeer van livealbums, maar feit is wel dat zulk soort albums meer ter uitbreiding van de verzameling van de fans is dan voor de normale liefhebber of om nieuwe zieltjes te winnen. Hoewel het ook een prima startpunt is voor hen die altijd al eens aan Evergrey wilden ruiken.


mij=Inside Out / CNR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven