Leopold Krause Wellenkapelle – 15 Blackforest Surf originals

Hokjes. Ik ben er gek op. Vooral als het om muziek gaat. Het maakt meteen zoveel duidelijk en je kunt er lekker lang over ouwehoeren. En artiesten mee op de stang jagen. Aangezien we nooit genoeg hokjes kunnen hebben presenteer ik u meteen een nieuwe, waar u vast nog niet van gehoord hebt: Blackforest Surf! Vooralsnog alleen gespeeld door de Leopold Kraus Wellenkapelle. Uit Freiburg, in het Zwarte Woud. Wat alvast een deel van de naam van het hokje verklaard. De heren bedachten de naam overigens ook. Het surf gedeelte zal overigens ook voor zichzelf spreken. Want de heren spelen dat ook. Veelal gitaargeoriënterde surfinstrumentals in de beste jaren zestig tradities. Aangevuld met een jengelde Moog of Farisa. En juist als die de overhand krijgt (Do the Duck) dan wordt het leuk en onderscheidt de band zich van andere surfbands. Maar dat doen ze helaas te weinig. Voor de rest moeten Leopold Krause en consorten het verder hebben van een hoog gimmick gehalte en een incidentele cover (Swarzmaler van de heren Jagger en Richards). Maar wat er nu zo typisch Schwarzwald is aan deze band? Geen idee, maar we kunnen er even over bomen?


mij=Kamikaze / Sonic

2 reacties

 1. Benodigdheden (voor 12 personen)
  Bereiding: 120 minuten
  * springvorm ø 24 cm
  * 150 g Honig Cakemeel
  * 100 g boter
  * 150 g suiker
  * 3 eieren (m, gesplitst)
  * 35 g cacaopoeder
  * 350 g kersen (ontpit, uitgelekt uit glas of blik)
  * ½ l slagroom
  * 2 eetlepels suiker
  * 1 zakje vanillesuiker (Baukje)
  * ½ dl kirsch (= ½ klein flesje)
  * 150 g bittere chocolade (in krullen geschaafd of grof geraspt)
  Verwarm de oven tot 175°C (heteluchtoven tot 160°C). Beboter de vorm en bestuif deze met bloem. Roer met een mixer de boter en de suiker tot een zachte romige massa. Voeg, onder voortdurend kloppen, de eidooiers één voor één toe. Klop nog 5 minuten door.
  Sla in een aparte kom de eiwitten stijf. Zeef het cakemeel en de cacaopoeder in een kom en spatel het om en om met het eiwit, in kleine gedeelten, door het dooiermengsel. Houd het beslag glad en vooral zeer luchtig. Doe het beslag over in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart 15 minuten in de vorm staan voor deze te verwijderen. Laat de taart omgekeerd op een taartrooster verder afkoelen.
  Houd 12 gave kersen (met de steeltjes en eventueel blaadjes) apart voor de garnering. Hak de rest van de kersen in kleine stukjes en laat ze op een zeef uitlekken. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Doe ¼ deel ervan in een grote spuitzak met middelgrote gekartelde spuitmond. Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast.
  Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Besprenkel elke plak met kirsch. Schep de gehakte kersen door de helft van de resterende slagroom.
  Leg een taartplak op een platte schaal. Schep de helft van het slagroomkersenmengsel erop. Strijk het oppervlak glad en leg de tweede taartplak erop. Schep daar de andere helft van het slagroomkersenmengsel op. Strijk het eveneens glad en leg de derde taartplak erop.
  Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de overgebleven slagroom en bestrooi dit met de chocolade. Spuit 12 slagroomrozetten op de taart en leg op elke rozet een kers (-met-steeltje).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven