Impellitteri – Pedal to the Metal

De albumtitel Pedal to the Metal en songtitels als “Destruction”, “Judgement Day” en “Dance with the Devil” beloven weinig goeds. Laten we wel zijn, meer cliché kan het haast niet. Maar ja, het is wel Impellitteri, de band van gitarist Chris Impellitteri die al jaren een grote naam is in de B-divisie. Bij zijn debuutalbum in 1986 leek voor hem een grote toekomst weggelegd maar ondanks een aantal albums die goed ontvangen werden is die doorbraak altijd uitgebleven, afgezien van in Japan. Daar heeft hij een stabiele carrière die hem in staat stelt te blijven musiceren. Dit album is al bijna een jaar uit in Japan en komt nu pas uit Europa en de VS. Eigenlijk wonderlijk, want hoewel Impellitteri’s stijl er niet een uit duizenden is, is de kwaliteit van het gebodene ver boven de middelmaat. Pedal To The Metal is een cd vol stevige metal, ergens tussen de stevigste Amerikaanse klassieke hardrock en de neo-klassieke gitaarhalsracers. Dat wil zeggen dat de heavy staccato gitaarpartijen met gierende uithalen van de gitaar tussendoor overheersen. Niet verrassend nee, maar de uitvoering…wauw! Naast Impellitteri verdient zanger Curtis Skelton verdient een flink deel van de credits. Van klassiek galmende zang tot een rauwe metalstrot tot zelfs een vermakelijke metalrap, Skelton heeft het allemaal in huis en tilt deze cd daarmee meteen een niveau hoger. De productie van deze cd is wat vlak, maar de uitvoering maakt dat meer dan goed.


mij=Steamhammer / SPV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven