ViCTiM – Consequences Analysis

Een goede vriend leerde mij ooit dat, wat je ook wilt bereiken, presentatie altijd 50% van het werk is. Met een goede binnenkomer heb je vaak al snel de aandacht te pakken. Deze wijsheid – jaja, ik heb wijze vrienden – geldt al helemaal in het geval van meningen over muziekjes. Wanneer ik een fraai vormgegeven cd-boekje in mijn klauwtjes krijg zal mijn interesse een stuk sneller worden aangewakkerd dan wanneer er met de pet naar is gegooid. En dat gaat vooral op wanneer het in eigen beheer uitgegeven EPtjes van vaderlandse bodem betreft. Het Bergen op Zoomse Victim presenteert zichzelf op uiterst professionele wijze met het oogstrelend vormgegeven en puik geproduceerde Consequences Analysis. Hier zijn een paar mensen duidelijk noest aan de arbeid geweest. Ook muzikaal is er zeker genoeg te beleven. De mengelmoes van metal, emocore en stonerrock klinkt lekker furieus en gepassioneerd en ook het songmateriaal is dik in orde. Als je bedenkt dat grote jongens als Boy Sets Fire en Thursday ook ooit klein begonnen zijn is het eigenlijk helemaal zo gek nog niet wat hier allemaal gebeurt. Jammer dat de voedingsbodem voor dit genre binnen Nederland zo arm is, ik ben er van overtuigd dat het niveau en de knallende nummers aan de overkant van de oceaan veel meer waardering zouden kunnen oogsten. Een fijne appetizer voor een volwaardige plaat. Meneer de platenbaas, heeft u dat ook gelezen?


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven