The Jack Stafford Foundation – Exes

Ooit had ik een vriendje waar ik best dol op was. Knap, intelligent, kon lekker koken, lekker vrijen. Maar ja, hij was nog helemaal niet over z’n ex heen. Na een paar weken verhalen over welke rotstreken ze hem allemaal had geleverd, was ik ‘m eigenlijk alweer zat. Toen na enige tijd ook nog eens bleek dat hij er naast mij nog een ‘liefde’ op nahield was het snel afgelopen met het vriendje en trad hij toe tot de rangen der exen. Jack Stafford heeft zo te horen aan het album Exes in zijn jonge leven al heel veel soortgelijke en andere ervaringen gehad. Gelukkig bezingt hij alle ellende met een vette knipoog en op zo’n aanstekelijke manier dat je aan het eind van het album slechts kan concluderen dat het allemaal best meevalt met je eigen liefdesleven. Tot voor kort beweerde ik regelmatig nogal stellig dat de beste Britpop tegenwoordig in Scandinavie gemaakt wordt. Bij deze neem ik mijn woorden terug, eet ik mijn hoed op en beloof beterschap voor de toekomst, want The Jack Stafford Foundation is misschien wel de leukste Britpop van dit moment, en het komt nog gewoon uit Amsterdam ook! Helemaal gek is dit niet, want naast Jack Stafford, een in Amsterdam woonachtige Engelsman, bestaat de foundation live o.a. uit een ex-lid van Supersub (misschien wel de beste Nederlandse Britpop band ooit). Het nummer “Toyboy“, een aanstekelijke meezinger en de single, verdient het wat mij betreft een grote hit te worden. Maar de anti-Britpop media in ons land kennende zal dat wel weer tegenvallen.


mij=The Independant Record Company / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven