Strike Anywhere – To Live in Discontent

Er zijn in beginsel twee duidelijk te onderscheiden redenen voor een band om een compilatie-cd met B-kantjes en/of onuitgegeven materiaal uit te brengen. Het gros van dit soort releases is gefundeerd op goedkoop winstbejag en het uitmelken van de behaalde status. Even snel wat oude troep bij elkaar roeren, een geinig hoesje eromheen en het geld stroomt vanzelf binnen. Dit genre kent u van bijna alle boy- en girlgroepjes alsmede enkele gierige stadionacts. U begrijpt uit mijn toon dat ik dit soort bagger nu niet direct zal aanprijzen. Nee, dan de andere variant. In dat geval is een band serieus bereid om haar fans een mooi geconserveerde verzameling te bieden van obscuur en moeilijk verkrijgbaar materiaal. Vaak vliegen de extraatjes hierbij om de oren en is het smullen voor de echte liefhebber. Opvallend genoeg vinden we die optie juist vaker bij de kleinere – en minder kapitaalkrachtige – bandjes. Deze verwennerij is ook zeker van toepassing op het recente To Live in Discontent van Strike Anywhere. Geen geklooi meer met vage singletjes of gruizige mp3’s, de fans hebben nu eindelijk een mooi compleet overzicht van al het materiaal. Naast de aanwezigheid van al het oudere werk heeft men ook de moeite genomen de muziek te remasteren en derhalve op te waarderen naar moderne en meer high-budget geluidskwaliteit. Vooral de liedjes die afkomstig zijn van de schaarse Chorus Of One EP zijn fraai opgepoetst en zouden zo voor nieuw werk aangehoord kunnen worden. Geen nieuw materiaal op deze cd echter, wel een puike restoratie van eerdere juweeltjes en hierdoor een must voor fans.


mij=Jade Tree / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven