Kathleen Edwards – Back To Me

Ik mag altijd graag meedoen aan prijsvragen waarbij cd’s te winnen vallen. Als ik er een zie op in een blad of op een internetsite doe ik mee. Zeker als de vragen niet al te moeilijk zijn. Meestal zijn ze te simpel voor woorden overigens. Het leukste is eigenlijk om mee te doen aan prijsvragen van artiesten die je totaal niet kent. Zo kun je nog eens op een relatief eenvoudige manier leuke bandjes ontdekken. Op die manier ontdekte ik Kathleen Edwards. Ik weet niet precies meer welke site het was waar ik haar vorige cd uit 2003, Failer, won. Ik weet wel dat ik met de prijs in mijn nopjes was. De cd van deze Canadese bleek vol met mooie liedjes staan die zoeken naar een fijne mix van country, pop, folk en rock. In die volgorde ook. Bizar genoeg toerde Edwards met zowel Bob Dylan, de Rolling Stones en AC/DC. Ik kan me zo voorstellen dat het AC/DC-publiek toch op zijn minst verbaasd moet zijn geweest met deze dame als voorprogramma. Met Back To Me heeft Edwards weer een hele mooie cd afgeleverd. Geen AC/DC-achtige nummers hoor, alhoewel titeltrack “Back To Me”, en “In State” behoorlijk rocken. Met behulp van onder andere Jim James (My Morning Jacket) en Benmont Tench (Tom Petty & the Heartbreakers) heeft ze elf nummers opgenomen, die op één na allemaal van haar hand zijn. Soms doet ze denken aan Tom Petty & The Heartbreakers of zijn vrouwelijke tegenhanger uit de jaren negentig Sheryl Crow, maar soms ook aan Lucinda Williams. Een vijfentwintig jarige zangeres met twee prachtplaten achter haar naam. Daar zijn er niet zo heel veel van.


mij=Rounder / Munich

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven