VA – 24 Hours In Paris

24 uur in Parijs. Dat klinkt een beetje als één van die supergoedkope steden-trips van Peter Langhout. Een pakketje Nederlandse toeristen wordt in een bus geladen. Zit zichzelf een dubbele hernia in de economy-class stoelen. Wordt in Parijs losgelaten alwaar men de Eiffeltoren beklimt en, nadat men de prijzen in Galeries Lafayette heeft vergeleken, moe maar volgzaam weer naar huis gaat. Vlak voor thuiskomst kan men zich nog tegoed doen aan drank en spijs uit gaarbakken in één van de vele AC wegrestaurants die ons land rijk is. Mocht uw interesse nu gewekt zijn dan doet u er verstandig aan om naast een opblaasbaar neksteuntje en het onmisbare doosje Norit ook een iPod of mp3-speler aan te schaffen en deze verzamelaar daarop te laden. Met deze dwarsdoorsnede van wat de hedendaagse Franse muziekscene van electro-house tot aan pop te bieden heeft, kunt u het leed van de busreis enigszins verzachten. U zult fijn kunnen wegdromen op de zalvende klanken die beelden oproepen van een schoongeveegd Parijs zoals we het kennen uit Jean-Pierre Jeunet’s Amélie Poulain. Tegen het einde van de rit wordt u gewekt door het prijsnummer van deze collectie: Laurent Garnier‘s stevige rework van Avril‘s “Be Yourself”. Eerlijkheidshalve moet ik u wel alvast even waarschuwen voor de nadelige combinatie van het eten bij eerdergenoemd wegrestaurant en het beluisteren van de wat meer glijerige tracks op deze verzamelaar. Juist op dat moment zal blijken hoe onmisbaar het doosje Norit is. Desalniettemin wens ik u een Prettige Reis!


mij=Wagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven