Louis XIV – Illegal Tender

Zonnekoning Louis XIV was me er eentje. Hij heerste in de 15e eeuw op een decadente wijze over Frankrijk en grote delen van Europa. Hij liet o.a. het prachtige kasteel Versailles bouwen. Hij hield grote feesten waarbij de adel diep in de buidel moest tasten om in zeer dure kledij aanwezig te mogen zijn. Je bent zonnekoning of je bent het niet. De juffrouw op de hoes van de band Louis XIV heeft duidelijk minder uitgegeven aan kledij. Het bandje heeft behalve de naam dan ook niets met Frankrijk te maken. Nee, Louis XIV brengt hun debuut-EP Illegal Tender uit met nummers die doorgaat waar de glamrock van Marc Bolan en David Bowie ophielden. Tel hier dan nog de hoekige rifs van bands als Electric Six en Franz Ferdinand bij op en je weet waar de muzikale vlag zo ongeveer hangt. Als je de EP beluistert dan zou je zeggen in Groot Brittannië, maar het blijkt toch echt de Amerikaanse vlag te zijn. Om precies te zijn wappert die in San Diego. Nu zal dit preutse volk (Parental Advisory Explicit Content) niet in de rij staan voor een band die seks hoog in de vaandel heeft staan. Het lijkt mij meer iets voor ons “smerige” Europeanen. Het probleem is echter dat op dit moment dit fijne schijfje alleen via de import te verkrijgen is. Hier moet dus snel verandering in komen. Na de zomer wil ik ze namelijk op Lowlands kunnen bewonderen. Er is echter maar één plek waar ze de Europese tour moeten starten. Dat is Versailles. Met uiteraard een decadente orgie na afloop.


mij=Atlantic / Import

5 reacties

  1. Robert

    Wat u schetst over Louis XIV lijktmij niet geheel correct.Louis was geboren in 1638 en overleden in 1715. Zij geboorte bevond zich in de 17de eeuw en zijn overlijden vond plaats in de 18de eeuw lijkt mij. De vijftiende eeuw zoalsu dat noemt lijkt mij niet correct. Even voor de goede orde, Louis heerste niet op decadente wijze. Indien u geen verstand heeft van een situatie kunt u beter uw mond houden!

  2. girlboy

    persoonlijk vind ik het enorm spijtig dat die klederdracht van louis 14 nu nietmeer in zwang is. moest het nogsteeds zo zijn, dan droeg ik nu geen reguliere jongenskleding meer, maar steeds het jurkje dat louis aanhad. ik loop namelijk liever met een jurk,dan met lange broek en hemd;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven