Minus Story – Heaven and Hell

Kijk, als je dan een nummer van een ander covert, laat dan geen spaan heel van het origineel en verbouw het tot je eigen ding. Minus Story heeft dat goed begrepen en doet een verrassende cover van het door Glenn Danzig geschreven “Hybrid Moments” op hun EP Heaven and Hell. Zo hoor ik het dus graag: ooh-ooh’s en rare synthesizer-sounds. Of zijn het ook xylofoons net als in de rest van de nummers? Het lijkt wel of dit prachtige instrument steeds vaker opduikt bij indie-bandjes. Mij hoor je hier niet over klagen. Ik vind het geluid van een xylofoon schitterend. Net als op hun debuut op Jagjaguwar van vorig jaar, The Captain is Dead, Let The Drum Corpse Dance toont the Minus Story zich op deze EP een goede leerling uit de school van de Beach Boys, The Flaming Lips en Neutral Milk Hotel. Maar af en toe (in “Time Wastes Itself” nog het sterkst) moet ik ook denken aan Radiohead. Wel zonder de klaagzang van Thom Yorke. Je krijgt overigens niet allemaal verse liedjes voorgeschoteld. De eerste twee liedjes – waaronder het titelnummer – lagen al wat langer op de plank. Daar staan drie verse nummers, de bovengenoemde cover en een vage afsluitende voordracht over spoken tegenover. Al met al een fijn tussendoortje.


mij=Jagjaguwar / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven