Jack Logan – Nature's Assembly Line

Gisteravond zat ik aan de bar wat biertjes achterover te slaan. Ik vroeg me plots af hoeveel biertjes en andere drankjes ik zoal weggeven heb door de jaren heen en wat mij dat opgeleverd heeft. Ik denk dat ik genoeg aan drank en gezelligheid op dezelfde avond terug gehad heb, maar dat ik er geen extra vrienden door heb gekregen. Dat moet Jack Logan (Athens, USA) ergens in 2003 ook bedacht hebben toen hij weer muziek op wilde gaan nemen. Hij zorgde dat er op de maandagavond in de studio van drinkebroer Kevin Lane bier klaarstond, maar als tegenprestatie moesten de muzikale drinkers dan muziek met hem op gaan nemen. Voor niets gaat immers de zon op. Logan besloot elke avond drie nummers op te nemen. Dus werden de flessen in de thuisstudio gehaald en de vrienden uitgenodigd. Met drank en muziek maak je kennelijk wel vrienden, want het aantal groeide van aanvankelijk drie naar uiteindelijk twaalf musici. Dit leidde weer tot vierennegentig liedjes, waarvan er vijftien geselecteerd werden voor Nature’s Assembly Line. Het ene is wat meer geslaagd dan het ander, maar als totaalproduct is het een fijn plaatje geworden waar liefhebbers van The Handsome Family, Lou Reed, Vic Chesnutt, de stadsgenoten van R.E.M. en Elf Power zeker kennis van moeten nemen. Ik vermoed dat Logan er dan nog veel meer vrienden bij krijgt zonder zelfs biertjes weg te hoeven geven.


mij=Orange Twin / Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven