The Secret Machines – Now Here Is Nowhere

Vorige week stond er iemand in mijn kast, waarin ik boxen en andere speciale releases bewaar, te neuzen. Hij zei me dat hij niet verwacht had dat ik zoveel Led Zeppelin zou hebben. Ik zei hem dat ik vond dat iedereen eigenlijk die Led Zeppelin remaster boxen in de kast zou moeten hebben. Ik gaf ze mezelf ooit cadeau voor mijn verjaardag. Als grapje duwde ik terwijl hij het boekje bij de remasters doorbladerde Secret Machines Now Here Is Nowhere in de cd-speler en schroefde het volume op. Ik zag dat hij bij het horen van de drums van “First Wave Intact” gelijk zijn oren spitste. Dat verbaasde me niets, want als iemand mij wijs gemaakt had dat dit een onbekende Led Zeppelin-track was, dan had ik die persoon vast ende zeker geloofd. Led Zeppelin is niet de enige band waar deze drie naar New York verhuisde ex-inwoners van Dallas schatplichtig aan zijn. Daar kunnen we gevoeglijk ook Pink Floyd aan toevoegen. En van recentere datum Grandaddy en Flaming Lips. Na de negen minuten meeslepende rock van “First Wave Intact” en het ook van militaire precisie voorziene drums “Sad and Lonely” tapt Secret Machines ook uit een rustiger meer psychedelisch vaatje in “The Leaves Are Gone”. Ik vond het een goed teken en volkomen terecht dat de box van Led Zeppelin ondertussen al weer netjes in de kast stond en hij nu in het – overigens karige – boekje van Now Here Is Nowhere stond te neuzen.


mij=Warner Bros

5 reacties

  1. Poeh eerlijk gezegd geen enkel idee Melle. Overnemen van recensies vind ik zonde van mijn tijd eigenlijk :-). Maar het kan zo maar zijn dat ik die Secret Machines recensie inderdaad al wel gelezen had twee jaar terug. Tussen de release in de USA en in NL zat immers bijna een jaar verschil. En PFM niet lezen is het domste wat je zou kunnen doen lijkt me.

  2. Anonymous

    Inderdaad waar, laatste wat je zegt. Alleen jammer dat ze een band altijd afkraken als ze bekender worden. Kijk naar de ratings bij Death Cab For Cutie; omgekeerd evenredig aan populariteit-toename.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven