Stereo Total – Do the Bambi

Via Berlijnse M. kwam ik in één keer in het bezit van de eerste vijf cd’s van Stereo Total. Wij hadden elkaar gevonden op muziekgebied en ook dit keer had ze gelijk. Niet eerder hoorde ik muziek die zo vrolijk was, die gebruik maakte van alle soorten orgeltjes, die kinderlijk ontwapenend was, die zong in drie verschillende talen, die haar invloeden door spectaculair omgebouwde covers kenbaar wist te maken en die me keer op keer bleef boeien. Nu is er Do the Bambi, de zesde cd van het Duits-Franse duo Brezel Göring en Françoise Cactus. Volgens eigen zeggen betekent “Do the Bambi” zoiets als “Laat je mooie ogen achter je lange wimpers zien en red me van de hel van mijn ego en deze trieste en gemene wereld”. Het is echter niet alleen de tegenstelling van kitsch en illusieloosheid in de uitleg van de titel van de cd – het motto, denk ik -, de voorkant van de cd laat deze tegenstelling ook zien: het blauwe neonhertje staat daar tegenover een zwart-wit foto van het duo dat alle idealen verloren lijkt te zijn. En natuurlijk, opnieuw zijn alle eerder gebruikte ingrediënten aanwezig en kun je dit soort muziek pas waarderen als je er met een knipoog naar kijkt en de ironie probeert te vatten. Toch lijkt er op deze cd iets meer aan de hand, waardoor je met een simpele goedkeuring of afwijzing – feit blijft dat je van deze muziek moet houden – misschien niet wegkomt omdat er, naast een stukje filmgeschiedenis en de gebruikelijke liefdesliedjes vol verlangen, op een slinkse manier diepgang in de cd verwerkt is.


mij=Disko B

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven