VA – The Edukators (Motion Picture Soundtrack)

Ik zou mijn debuut maken als DJ bij het concert van Schwarz in dat leuke zaaltje in Arnhem, Huize Bosch. Ik had me er ook enorm op verheugd. Viavia had ik al uitgevist van welke muziek de leden van Schwarz zelf houden en aan de hand hiervan een selectie gemaakt uit de cdkast uit huize Storm. De smaak van zanger Alfonso en de mijne hebben namelijk best een behoorlijke overlap. Naast het stapeltje cd’s lag ook een dubbelcd klaar. De soundtrack van The Edukators. Ik pestte de programmeur van de Shaking Heaven-avond dat ik misschien wel alleen die twee cd’s zou draaien. Dat vond hij maar niets. Nadat ik hem de url stuurde met de samenstelling van de twee cd’s en het verhaal over de film vond hij het toch niet zo’n raar idee. Hij heeft ondertussen zelfs de film al gezien en vond deze erg goed. Ik nog niet, maar ik hoop wel dat daar binnenkort verandering in komt. Want als de film net zo meeslepend is als de soundtrack dan kon het wel eens een fijne avond worden. Naast hier bekende bands als Depeche Mode, The Notwist, Franz Ferdinand, Mark Lanegan, Phoenix, Placebo en Radio 4 is er ook plek voor kleinere (Duitse) acts als beigeGT, Tocotronic, Lucky Jim en Mediengruppe Telekommander. Het leuke is dat de acteurs zelf – voor zover financieel haalbaar natuurlijk – bij hun karakter tracks uit mochten kiezen. Dat heeft geleid tot een energieke mix van rock, dance en rustiger pop. Ideaal voor een avondje draaien voor een nieuwbakken DJ. Helaas gaat mijn debuut niet door en moet u het doen met dit stukje.


mij=

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven