VA – DFA Compilation #2

Ik was bij mijn platenboer en ik wilde een cd kopen, maar ik had geen vooropgezet plan en de bestelde cd was er nog niet. Ik keek wat rond, luisterde een paar plaatjes die tegenvielen en met een zucht stortte ik me op de toonbank. De man en de jongen die het beste weten wat ik zoek waren er niet, maar ik durfde het toch aan de andere mannen om een tip te vragen. Ik had de verzamelaar van DFA Records al zien staan, maar was er blijkbaar iets te klakkeloos aan voorbij gelopen. Immers, nadat ik moest toegeven de eerste vijf getipte cd’s al in mijn bezit te hebben – allemaal op zilveren schijfje! – liep de platenjongen linea recta naar deze verzamelaar. Drie cd’s in mooi vormgegeven kartonnetjes tezamen in een box. Natuurlijk komt stokpaardje LCD Soundsystem op elk van de drie schijfjes terug (eenmaal in een ijzersterke remix van “Yeah (crass)” en “Beat connection”), maar ook doet vrijwel elk ander nummer goede zaken met mijn humeur. Eenmaal thuis word ik steeds blijer met mijn aankoop en bovendien ben ik verrast door de andere paarden uit de stal van DFA, die op hun goede momenten zeer zeker de strijd aanbinden met LCD Soundsystem. Delia Gonzalez & Gavin Russom, Black Leotard Front, j.o.y., The Rapture en The Juan Maclean (en anderen) zijn soms wat experimenteler, soms wat harder en soms wat clubbier, maar door deze cd’s weet ik ook weer waar mijn danshart klopt. Als ik ooit nog ergens plaatjes mag draaien, dan zit deze verzamelaar zeker in de koffer.


mij=DFA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven