A Frames – Black Forest

‘Pappa, wat doe je?’ Storm Jr. staat me argwanend te bekijken vanuit de deuropening van de badkamer. Het is ook geen allerdaags tafereel natuurlijk. Je vader die zijn ogen staat te voorzien van een inktzwarte rand en zojuist zijn haren pikzwart heeft geverfd. ‘Pappa, wat doe je?’, herhaalt hij. Ik kan dat kleine mannetje toch moeilijk gaan vertellen dat dit allemaal de schuld is van de drummer zanger Lars Finberg van A Frames. Dat begrijpt hij echt niet. Deze doemdenker die op de derde cd van A Frames ons trakteert op een gezellig potje vleermuizenmuziek maakt wat los bij de mens. Mensen miepen wel eens dat die gozer van het überhippe Interpol de enige echte erfgenaam is van Ian Curtis, nou vergeet het maar. Op die titel heeft Finberg eigenlijk veel meer recht. Op Black Forest tapt A Frames, met ex-leden van Butthole Surfers, Cows en Scratch Acid in de gelederen, verder overigens maar met mate uit het Joy Division vaatje. Het heeft ook de enge kale kilheid van Shellac in zich, het maniakale van Butthole Surfers en een lichte Nine Inch Nails touch. Met gezellige teksten natuurlijk. Wat verwacht je anders bij tracktitels als “Eva Braun”, “U Boat” en “Death Train”. ‘No Movies, no TV stars, Humanity is Erased, Black Forest left in it’s place’. Het is gewoon één grote uitnodiging om weer eens lekker de vleermuis uit te hangen in plaats van suf ambtenaartje te spelen de hele dag. Misschien moet ik het zo maar aan Storm Jr. uitleggen.


mij= Sub Pop / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven