Admiral Freebee – Songs

Het zal zo’n twee jaar geleden zijn dat ik hem tegenkwam. Ik stond plaatjes te draaien, de muziek stond hard en hij stond opeens in de deuropening. Ik zag hem rondkijken en even later stond hij voor mijn neus. Donkere baard, woeste ogen. Hij drukte me een cd in handen. Ik keek hem aan. Hij keek terug. En stak zijn hand omhoog. Vier vingers. De cd verdween in de cd-speler en ik drukte het ding naar nummer vier. En even later rockte “Ever Present” door de ruimte. De zaal rockte mee als nooit tevoren. Admiral Freebee dronk een biertje en genoot. Hij bleef. We maakten samen reizen, de Admiraal en ik. Lange autoritten en eenzame nachten brachten we samen door. Hij zong en ik luisterde. Soms liet hij zijn gitaar gieren. Soms liet hij me huilen. En soms verdween hij voor een tijdje. Maar altijd kwam hij weer terug. Dan stond hij opeens weer in de deuropening en stak een aantal vingers omhoog. We begrepen elkaar, de Admiraal en ik. En toen, een half jaar geleden, verdween hij opeens. Ik zocht hem maar kon hem niet vinden. Nachtenlang zwierf ik door de goten. De Admiraal was verdwenen. En na een paar weken was ik hem een beetje vergeten. Want zo gaan die dingen, het leven gaat door. Tot vorige week. Want vorige week stond hij opeens weer voor mijn neus. Dit keer niet tijdens een feestje maar tijdens een donkere avond. Ik zat op de bank en keek televisie. Buiten klonk de donder en de deur vloog open. De Admiraal stormde mijn kamer binnen en gaf me een doosje. Songs stond er op de cd. Ik keek hem aan. Hij keek me aan, met dezelfde woeste blik als de eerste keer. Ogen vol verwachting. Ogen vol vuur. Regendruppels in zijn baard. Een flits verlichtte de kamer. Het werd een lange nacht, samen met de Admiraal op de bank. Hij rockte, hij liet zijn gitaar gieren. En soms zong hij ingetogen. Hij deed alles wat al eens gedaan is, maar het klonk alsof hij het zelf uitgevonden had. Authentieke Admiral Freebee-rock. Het klonk fijn, het klonk naar meer. Hij ging naar huis en ik ging slapen. De cd onder mijn kussen. En de volgende morgen stond hij weer voor mijn deur. Autosleuteltjes bungelden aan zijn vinger. We gaan weer reizen maken, Admiral Freebee en ik.


mij=Universal

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven