Dropkick Murphys – The Singles Collections Volume 2 (1998-2004)

De heren van de Dropkick Murphys geven het zelf al aan door de subtitel B-Sides, Covers, Comps & Other Crap aan hun nieuwe verzamelaar The Singles Collection Volume 2 (1998-2004) mee te geven: ze hebben lenteschoonmaak gehouden, de archieven opgeschoond en alles ligt er daar weer kraakhelder bij nu deze cd in de winkels ligt. En in die archieven vonden ze leuke dingen terug. De hardcore fans zullen misschien een beetje balen dat ze een deel van hun zak duiten die ze uitgaven aan singles, split-ep’s en dvd’s niet bewaard hebben voor deze verzamelaar. Ook zij zullen nog steeds wel blij zijn dat ze eventuele hiaten in hun collectie eindelijk kunnen dichten door de aanschaf van dit schijfje van de steviger broertjes van the Pogues. Ex-Pogues voorman Shane McGowan zingt – ladderzat, hoe kan het ook anders – overigens ook een moppie mee in “Wild Rover”, die als hidden track al te vinden was op de dvd On The Road With The Dropkick Murphys. Hoe zat McGowan ook was, het is wel een hoogtepunt op deze verzamelaar die ook veel covers bevat. Zo doen de heren samen met Lars Frederiksen “Vengeance” dat McGowan schreef voor zijn eerste band Nipple Erectors. Voor de rest van covers doen de heren onder andere Motörhead, Creedence Clearwater Revival en ook AC/DC‘s “It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock n’Roll). Die laatste is vanwege de bagpipes natuurlijk een logische keuze en blijkt zich ook feilloos te lenen voor een Dropkick-jasje. En nu stop ik met typen en luisteren. Ik heb dorst en ga naar de Irish Pub om in een Guinness te happen.


mij=Hellcat / Epitaph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven