Brant Bjork – Local Angel

My head keeps rollin’, like a summer breeze only some of us sleep at night, and only some of us dream…
Tegen de wind in fietsend het album Local Angel afspelen van Brant Bjork? Niet doen! Die fout maakte ik dus wel. Ten eerste hoor je bijna niets meer vanwege de wind die je de doppen uit de oren probeert te slopen, maar dat is nog niet het ergste. Erger is namelijk dat je veel te hard aan het werk bent om de muziek van oudgediende Bjork tot zijn recht te laten komen. Met opzwellende halsslagaders en kloppende slapen lukt dat niet. Het soort bluesrock op dit album is meer geschikt om rustig bij uit te fietsen, met de wind in de rug en een lekker ondergaand zonnetje. Iets voor de terugweg besloot ik. Brant was drummer in Kyuss en Fu Manchu en hielp hier en daar een handje mee (o.a. bij Mondo Generator, Auf der Maur). Gaandeweg is hij van het hokje Desert Rock opgeschoven naar een meer bluesier en rustiger vaarwater, compleet met een 70’er-jarensound, wanneer dat nodig is. Die voorliefde voor voorbije tijden wordt nog even onderstreept door twee covers, te weten “I Want You Around” (Ramones), en het welbekende “Hey Joe” (ja, van wie?). Rasmuzikant Brant maakt het eigenlijk nergens te wild. Noem het maar relaxed, dat komt meer in de buurt. Slechts enkele nummers hebben een stevig fundament, meestal blijft het beperkt tot een enkele gitaar met wat simpele begeleiding.


mij=Duna / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven