Auf der Maur – Auf der Maur

Zat iemand te wachten op de solo-cd van Melissa Auf der Maur? Nee toch? Zeg nou zelf? Zeker niet van een bassiste die zelf nauwelijks nummers aandroeg voor de platen van de bands (Hole, Smashing Pumpkins) waarin ze zat. Nou, Melissa heeft welgeteld drie nummers nodig om je van je ongelijk te overtuigen. Na “Lightning Is My Girl”, single “Follow The Waves” en “Real, a Lie” zijn die twijfels definitief verdwenen. Strak en helder rockend dreunt Auf der Maur je huiskamer in. Op single “Follow The Waves” moet ik zelfs even denken aan Anneke van Giersbergen (Gathering), zo aangenaam klinkt Melissa met haar Sterrenensemble, want dat is de band die haar begeleidt op deze Cd. Samen met Chris Goss (Masters of Reality) heeft Auf der Maur zelf de loepzuivere productie verzorgt. In de studio speelden onder andere Josh Homme en Brant Bjork hun moppie en neemt Mark Lanegan , al brommend, ook nog even plaats achter de microfoon in “Taste You”. In het erg QotSA-achtige “I’ll Be Anything You Want” een fijne knipoog naar “Paranoid” van Black Sabbath. Je zou bijna denken dat Auf der Maur wel erg afhankelijk is van al die sterren (Homme schreef ook nog mee aan enkele nummers). Maar ook slechts begeleid door piano blijft ze in “Overpower Thee” met grote eenvoud overeind en is het duidelijk: dit album draait om haar en om niemand anders. Auf der Maur zet ‘tegenspeler’ Courtney Love schaak, benieuwd of het bij het uitkomen van haar eerste soloplaat ook schaakmat zal blijken te zijn.

File: Auf der Maur – Auf der Maur
File Under: Klaar om zelf aanbeden te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven