4 Walls – Which Side Are You On?

Het maakt niet zoveel uit of je nou wel of niet van jazz houdt. Zet je 4 Walls tweede cd Which Side Are You On? op, dan zit je binnen een nummer met oren op steeltjes. Bij liefhebbers van het betere knettergekke avant-garde jazzgebeuren zullen die steeltjes weldra meedeinen op de bizarre wendingen en draaikolken van de heren Ex, Minton, Vatcher en Weston . Zij zijn wel een tijdje zoet binnen de vier muren. Een beetje avontuurlijke popliefhebber zal eerst half omver geblazen worden, maar toch uiteindelijk achteroverleunend met open mond kijken en genieten van het imposante gevecht tussen akoestische bas, drum, piano en stem. De rest heeft pech en zit gevangen. Er is geen deur. Geen nooduitgang. Alleen muren. Vier. Paniek, walging, frustratie en gekte maken zich van hen meester. Zonder dat ze het zelf door hebben, zijn ze tot acteurs worden, begeleid door deze hokjesloze jazzsupergroep. Alsof het niets is passen de vier heren hun muziek aan aan de wanhopigen die alles proberen om deze maniakale kamer gevuld met melodie en noise te ontvluchten. Ze jagen ze op en spelen met ze als een leeuw met zijn prooi. Na 11 nummers vallen de opgeslotenen uitgewoond neer. Het publiek schreeuwt: Bis! Bis! Bis! Met een vuile grijns op zijn smoel zet Veryan Weston “Airport Security” weer in.

File: 4 Walls – Which Side Are You On?
File Under: Avant-garde Jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven