The Mountain Goats – We Shall All Be Healed

4AD / V2

Sinds Smog het breed gearrangeerde Red Apples Fall uitbracht, sinds Guided by Voices voor produceren heeft gekozen en sinds Will Oldham rechtuit is gaan zingen, is lofi dood en begraven. Alleen John Darnielle aka the Mountain Goats moest nog naar een groter label en dan een klasseplaat gaan uitbrengen die niet ruizig en gruizig klinkt. Sinds zijn vorige plaat Tallahassee zit John Darnielle bij 4AD en oh, wat was die cd goed gelukt. Smog of (Smog) is wisselvallig geworden – net als Will Oldham – en van Guided by Voices verwacht ik niet meer dan twee of drie mooie liedjes per plaat. Maar the Mountain Goats komt zomaar met een tweede prachtplaat op rij. Dertien fijne liedjes, allemaal met kop en staart, netjes afgewerkt, maar met dezelfde weirde teksten als altijd. En ik mag dan geen meezingbriljantjes als “Southwood Plantation Road” of “Have to Explode” kunnen ontdekken, We Shall all be Healed is een kwestie van alle 13 raak. Een groots man is het die niet alleen het licht weet uit te doen van een compleet genre, maar tegelijk een ten dode opgeschreven platenlabel weer relevantie geeft. Ik veer weer helemaal op als ik dat fijne 4AD letterfont op een platenhoes zie staan.

File: Mountain Goats – We Shall all be Healed
File Under: Lofi voorbij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top