Tom Barman & Guy van Nueten – Live

De unplugged -rage lag toch achter ons? Dat dacht ik tenminste tot ik Live van Tom Barman & Guy van Nueten in handen kreeg. Het is een registratie van nummers uit 5 optredens die de (dEUS) heren samen gaven in de periode 2001 -2002. In 1999 (ja zolang gelee) dat dEUS haar laatste album uitbracht. Nadien waren er slechts een handvol optredens en een single. Barman was te druk met zijn film: Anyway the wind blows, dj -en en af en toe dus optredens met van Nueten. Dit album bestaat alleen om technische redenen uit twee cd’s. De eerste cd is ruim 42 minuten lang, de tweede duurt slechts 22 minuten, maar is van zogenaamde superieure SACD -kwaliteit. Wat dit toevoegt bij een live optreden is me vooralsnog onduidelijk. Misschien is bij mij het ontbreken van zo’n SACD-speler hiervan de oorzaak. Als ik het dan toch over geluid heb, dan verbaast het mij dat voor de uitvoering van ‘Nothing Really Ends’ geen lepeltjesgerinkel vrije opname is gekozen. ‘Live’ bevat verdere prachtig uitgeklede versies van dEUS -nummers. Ze krijgen zowaar een nieuwe lading. Er is overigens nog meer! Intieme covers van o.a. Joni Mitchell‘s ‘River’, J.J. Cale‘s ‘After Midnight’ en Nick Drake‘s ‘Fruit Tree.’ Jammer is dan weer dat het gedurende de tour gespeelde ‘Louisiana’van Randy Newman ontbreekt, want alleen de herinnering hier aan is al bloedstollend mooi. Zo’n zoethouder als dit tot een nieuw dEUS -album, hopelijk dit jaar nog, gaat er dus in als koek. Bovendien wordt Live nog eens dunnetjes overgedaan met een korte tour door ons land. Snel maar eens kijken of er nog kaartjes zijn!

File: Tom Barman & Guy van Nueten – Live
File Under: Bloedstollend mooie (dEUS-) covers met een keer teveel lepeltjesgerinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven