Dol Ammad – Star Tales

Ik ben een beetje huiverig voor synthesizer preset ridders. Ze drukken op B3 en gaan helemaal los met één of ander door de processor voorgeschoteld geluid. In gedachten zie ik het gebeuren en het klamme zweet breekt me uit. Ik heb liever dat er een beetje meer aandacht aan het geluid is besteed. Even langs wat filters halen, reverbje hier, echootje daar, de attack wat bijstellen en je eigen unieke geluid is ontstaan. Toetsenist en componist Thanasis Lightbridge van het doldwaze Dol Ammad heeft deze boodschap gelukkig aardig meegekregen en op het debuut Star Tales van dit zestienkoppige orkest zijn naast de nodige metal invloeden dan ook een bonte verzameling van de meest vreemdsoortige elektronisch gefabriceerde geluiden terug te vinden. Door de twaalf klassiek geschoolde zangers en zangeressen klinkt Dol Ammad vooral als een kruisbestuiving van Therion en Vangelis, aangelengd met wat Star One invloeden en heel in de verte schieten ook de namen van The Sins of Thy Beloved en Penumbra door mijn hoofd. Het overvloedige elektronica gebruik zorgt samen met de opera aandoende samenzang voor een aangenaam warm en kosmisch geheel. Het drumwerk van Alex Holzwarth (Rhapsody) klinkt bovendien als een sonisch bombardement van asteroïden en meteoren, waardoor de aangeboden ruimtereis langs sterren, zwarte gaten en andere hemellichamen een overrompelende ervaring wordt. Die paar keer dat planeet B3 wel op de route ligt, wordt in eerste instantie alleen beboet met een intergalactische berisping. Op de volgende astrale trip zal dit vergrijp echter tot een zwaardere straf leiden.


mij=Black Lotus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven