Lalu – Oniric Metal

Een eerste sollicitatiegesprek verloopt vrijwel altijd hetzelfde. Je komt binnen, geeft een handje, krijgt een praatje over het bedrijf en de rest van de tijd gaat het over je cv. Een tweede gesprek is vaak al veel interessanter. De eerste verkenning is achter de rug en je gaat dieper in op opvattingen over de manier van werken of juist op zaken die specifiek van belang zijn voor het bedrijf waar je solliciteert. Het verloop van zo’n tweede gesprek is dan ook meestal veelzeggender dan het eerste gesprek. Hetzelfde was het geval met Oniric Metal van Lalu. Een leuke, maar op het oog niet heel bijzondere powermetal-cd. Pas bij tweede beluistering vallen er wat andere zaken op. Deze band rond de Franse toetsenist Vivien Lalu, met onder anderen Ryan van Poederooyen (Devin Townsend Band) en onze eigen Joop Wolters in de gelederen, weet heel wat dynamiek in de composities te krijgen. Dat ligt niet in de laatste plaats aan de epische composities van Lalu die – in het sluitstuk “PotBoy: The Final Fantasy” maar liefst 18 minuten lang – van snoeihard naar ingetogen en van broeierig naar mechanisch vliegen. De band weet daar prima raad me, met een hoofdrol voor Joop Wolters en zanger Martin LeMar. En de toetsen van Lalu dan? Die zijn er wel, maar op een manier die de muziek dient. Lalu heeft daarmee iets neergezet dat zich kan meten met Dream Theater en de betere platen van Ayreon. Volgende keer de klassieke thema’s nog wat meer uitwerken en je hebt een wereldplaat. Die volgende keer mag er wel komen, het tweede sollicitatiegesprek biedt in elk geval zicht op een vruchtbare samenwerking…


mij=Lion Music / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven