Gina Villalobos – Rock 'n' Roll Pony

In al z’n lulligheid is het wel een adequate titel: de associaties van rebellie en het buiten de grenzen stappen van rock ‘n’ roll verbonden met de kneuterigheid van een minipaardje. Met haar ene been staat Gina Villalobos in de traditie van stoere dames uit de countryrock (denk aan Kathleen Edwards of Lucinda Williams), met haar andere in die van popzangeressen als Sheryl Crow (bijvoorbeeld in het naar hitparades knipogende “Why”). Gina’s stem klinkt rasperig en heeft een mooie braam, maar de begeleiding is soms zo gelikt, dat ik er nerveus van word. Zelf noemt ze haar muziek ‘dirty country rock’. Geen idee waar ‘m dat ‘dirty’ in zou moeten zitten. Wel aardig dat Karl Wallinger zijn diensten bewijst: zij nam zijn “Put the Message in the Box” op en de voorman van World Party schreef een soort van aanbeveling op haar website. Eigenlijk is het best een goede plaat geworden, maar zo opvallend als haar stem is, zo onopvallend is de begeleiding. Geen idee of het door de begeleidingsband komt, maar het akoestische “Trying to Find You” klinkt door z’n desolaatheid meer rock ‘n’ roll dan de meeste tracks. Dus of een echte soloplaat of een de muzikanten van het toch zojuist opgeheven Slobberbone in dienst nemen, zou ik zeggen.


mij=Laughing Outlaw / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven