File Under Shane – Trenches

Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat ik een mooi stukje artwork onder ogen krijg, maar zo mooi als de kunstwerkjes van Trenches, dat was al weer een tijdje terug. Dat Trenches zo mooi vormgegeven is, is niet heel erg verwonderlijk. Het bandje dat de plaat maakte heeft namelijk een echte kunstenaar in de gelederen die luistert naar de naam Shane (echte naam Hans Meertens). Hij en zijn kompaan Jaap Somsen zijn zo bijdehand geweest hun bandje File Under Shane te noemen, wat natuurlijk een stukje op File Under garandeert. Streelt ons ego natuurlijk enorm zo’n naam, maar het is misschien bijna wel net zo logisch dat hier het artwork het wint van de muziek. Shane is zo’n zanger waarbij ik echt aan zijn stem moet wennen tijdens het luisteren. Af en toe doet deze me denken aan grootheid Peter Hammill. Die heeft ook zo’n stem waar ik altijd mee aan het worstelen ben als ik muziek van hem draai. Muzikaal leunt File Under Shane overigens soms meer de kant op van het theatralere werk van David Bowie en als je de stem van Shane weg zou denken en deze zou vervangen door die van Nick Cave, dan zouden de liedjes het (net) niet gebracht hebben tot het B-kantjes-album dat Cave dit jaar uitbracht. Maar zeg nou zelf, net niet het B-kantjes-album van Cave halen, dat is op zich toch al best een aardige prestatie?


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven