Goaded – Goaded

Ik ben een opgewonden standje, laat ik het maar gewoon zeggen. Die boosheid uit ik nogal eens op mijn weblog. Gelukkig kan ik ook nog wel eens relativeren en – sssst! – schrijf ik met enige regelmaat een bozig stukje terwijl ik helemáál niet trillend van woede achter het toetsenbord zit. Dat vind ik eigenlijk ook wel zo gezond. Alleen maar boos lopen zijn is zo vermoeiend, nietwaar? Om die reden heb ik nooit zoveel gekund met Rage Against The Machine en sommige werkjes van onze nationale UDS-bozerd Rude Boy. Wordt die boosheid daarentegen geflankeerd door wat relativering, dan wordt de boosheid alleen maar helderder. Goaded heeft daar de juiste balans in weten te vinden. Goaded is de band van Tracy G, voormalig gitarist bij Dio, helaas in de minst creatieve periode van de kleine man met de grote strot. Na een prima periode met onder andere UFO liep hij zanger Timm Saxton tegen het lijf. Samen met bassist Larry Dennison (ook ex-Dio) vormden ze Driven en nu Goaded. Drummer is Ray Luzier, die onlangs nog de drums op Billy Sheehan’s soloplaat deed. Het viertal zet op deze cd een snoeiharde partij metal neer, waar Timm Saxton zijn teksten met veel vuur overheen spuwt (“Scratch your heads en wonder why the rest of the world fucking hates us”). De subtiele accenten in alle instrumentale partijen en een paar heuse ballads (“Gray” en “Unglued”) zorgen ervoor dat de boosheid niet over the top raakt. Een makkelijk plaatje is dit niet, maar voor fans van het genre zeer de moeite waard. Hard, rauw en boos. Heel erg boos.


mij=Spooky G Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven