Racoon – Another Day

Het is toch al wel een hele tijd geleden dat het gebeurde. Ik zat een keer bij een vriend in de huiskamer en hij had een nieuw cd-tje in de cd-speler gegooid en stond koffie in te schenken in de keuken. We zouden zo voetbal – ik geloof dat het Nederlands elftal speelde – gaan kijken op de TV en bier drinken. Veel bier. Het geluid van de TV stond gedempt. Wij deden zelf wel aan voorbeschouwingen, daar hadden we die betweters op TV niet voor nodig. Ik zapte langs Teletekstpagina’s. Ik hoorde dankzij de muteknop dus wel de muziek en dacht: ‘Verdorie, wat is dit joh? Het lijkt wel een akoestische Tool-plaat en waarom ken ik dit dan niet?’ Het was vooral de ‘klagerige’ stem van de zanger die me dit deed denken. Tot mijn verbazing bleek het bij bestudering van het hoesje gewoon een Nederlands bandje te zijn: Racoon. Vriend bleek een voorloper, want het duurde niet lang of “Feel Like Flying” was een hit en Racoon zou groot worden, dat kon niet anders. Maar zoals leuke Nederlandse bandjes wel vaker (té vaak!) gebeurt, kwam er ondanks een succesvolle tweede plaat Here We Go, Stereo een ontslagbrief van de platenmaatschappij (Sony in dit geval). Het doet me deugd dat de heren niet bij de pakken neer zijn gaan zitten en de tijd genomen hebben om een nieuwe plaat op te nemen. Samen met Ex-UDS-er Michel Schoots hebben ze twee jaar gewerkt aan Another Day. En het resultaat is er naar. Racoon heeft op Another Day nog steeds die akoestische ondertoon die me de eerste keer ook al opviel en staat vol frisse gitaarrockliedjes. Hopelijk kan Racoon nu een tijdje volle kracht vooruit, dat zou wel verdiend zijn.


mij=PIAS

10 reacties

  1. christine

    ben ook echt blij dat ze succes hebben ondanks dat gekloot met sony, ze verdienen het zeker! en ze zijn live nog beter dan in de tijd van hun eerste album (zaterdag geweest, was nog leuker dan eerst!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven