Heavy Trash – Heavy Trash

Afgaande op de afbeelding bij Yep Roc Records heeft de promo niet het definitieve hoesje meegekregen en dat is jammer. Want de promo straalt alles uit, wat ook de muziek wil zijn: klassiek. De cover lijkt op voor- en achterkant op oude platenhoezen uit de jaren ’50. In een mooi klein lettertype de namen van de muzikanten – Jon Spencer and Matt Verta-Ray Are… – en dan in grote schreefloze letters de titel van de plaat die ook de naam van de band is, Heavy Trash. De muziek: ranzige rockabilly en opwindende rhythm & blues. Dat betekent in dit geval de geile en opgefokte stem van Jon Spencer, vuige expliciete teksten (in “Gatorade” klinkt het: Honey, do you use that thing to pee? / Why don’t you suck it and see?) en de hikkende gitaar van Matt Verta-Ray (ex-Madder Rose). Met zijn Blues Explosion maakte Jon Spencer ontplofte blues: vies, vuil en uit de goot. Met Heavy Trash brengen Matt Verta-Ray en Jon Spencer rockabilly (en rythm & blues) terug: even vies, even vuil, evenzeer uit de achterbuurten en nog ranziger, nog sexier dan we ons konden herinneren. Klassieke rhythm & blues en rockabilly (“Dark Hair Rider”), uit de tijd dat rock ‘n ‘roll en sleaze nog synoniemen waren. Stijlvol en gelukkig niet te stijlvast, maar opwindender dan de laatste platen van de Blues Explosion.


mij=Yep Roc / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven