L'Altra – Different Days

Jaren geleden kocht ik na een mooi concert de CD Music of a sinking occasion van L’Altra, en kreeg er een charmante handdruk bij van zangeres Lindsay. Een muzikale verliefdheid was geboren, want zelden werd er fraaier over een ‘breaking-up’ gezongen dan op deze plaat. Lindsay en zanger Joseph Costa hadden namelijk voor oprichting van l’Altra een zeven jaar lange relatie. Kennelijk botert het op muzikaal gebied prima, want na Music of a sinking occasion volgde het iets wisselvalige In the afternoon en nu dus Different Days. En zowaar, dit is de l’Altra plaat waarop ik gehoopt had: nog steeds verhalend over ingetogen smart, verpakt in rustige indieliedjes met fraaie samenzang. Maar het bandgeluid is verder uitgediept door bijdragen van samplers en drumcomputers. l’Altra klinkt daarom een beetje als een kruising tussen Lali Puna, Sophia en Arab Strap, maar dan geheel volgens eigen recept. Prijsnummers zijn “Better Than Bleeding” en “So Surprise” waar het nummer laagje voor laagje wordt opgebouwd tot een kippenvel veroorzakend einde. Deze CD bevat geen feestmuziek, geen dansmuziek maar wel sfeervolle indie-pop met post-rock-uitstapjes. Muziek voor alle andere dagen dus. Een beter begin van mijn nieuwe jaarlijst had ik mij niet kunnen wensen!


mij=Hefty / Lowlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven