Metal Mike's Painmuseum – Metal For Life

Bij een Painmuseum moet ik meteen denken aan een grote ruimte vol martelwerktuigen. En wat past er nu beter tussen de pijnbank, de goedendag en de ransel dan een ouderwetsche heavy metal plaat? Al sinds jaar en dag terroriseren puisterige adolescenten, veelal van het mannelijke soort, hun ouders, buren en leraren met platen vol onmenselijk gekrijs, doorbeukende bassdrums en snoeiharde gitaarriffs. Betere soundtracks voor het ontluikende wasdom en de bijbehorende onzekerheden des levens zijn er niet te vinden. Zo zal menig ouder van zo’n opstandige langharige puber ook bij deze plaat de wanhoop wel weer vlot nabij zijn. Strakke onvervalste Amerikaanse metal met bijna demonische zang die zowel gezongen als gegrunt wordt. Met songtitels als “American Metalhead” en “Painmuseum (Metal For Life)”. En dan die hoes. Geen moment ook maar een origineel moment, maar dat is inherent aan het genre. Ex-Halford gitarist Metal Mike Chlasciak heeft een zeer competent groepje begeleiders gevonden met onder meer drummer Bobby Jarzombek (ex-Riot), baswonder Steve DiGiorgio (die zich overigens wel erg inhouden op deze cd) en zanger Tim Clairborne, die af en toe zijn akeligste strot opzet. Voer voor de hongerige metaldudes onder ons die niet op een metalclicheetje meer of minder kijken.


mij=Detonator Records / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven