Reviver – Reviver

In de stedelijke omgeving van onze hoofdstad ligt het plaatsje Purmerend. Zo langzamerhand mag je wel plaats zeggen, want de ene na de andere Mickey Mouse nieuwbouwwijk wordt er in hoog tempo uit de grond gestampt. Wars van randstedelijke trends wordt er hier nog op ambachtelijke wijze metaal bewerkt. Het uit deze bouwput afkomstige Reviver levert namelijk na zo’n acht jaar dan toch eindelijk hun eerste gelijknamige debuut af. Opgenomen in de eveneens in Purmerend gelegen Steelworks Studio, staat dit album vol met technisch hoogstaande power en heavy metal die fans van bands als Crimson Glory en Iron Maiden zeker zal bekoren. De line up is de sterkste sinds het bestaan van de band en dat is goed te horen. Zowel de al op eerdere demo’s verschenen nummers, als de nieuwe nummers worden strak en vol bravoure gebracht en de van Montany overgekomen zanger Patrick van Maurik blijkt met zijn hoge vocalen de ontbrekende schakel te zijn waar lang naar gezocht is. De melodieën zijn pakkend, de composities staan als een huis en de oorstrelende solo’s zorgen voor een uitgebalanceerd geheel, waardoor de volumeknop na elke luisterbeurt telkens weer een tikje omhoog gaat. Het tempo in de nieuwe nummers “Watch Out” en “Fight your Fight” ligt bovendien lekker hoog en als dit de standaard voor de toekomstige koers is, hoop ik dat ik niet nog een keer acht jaar moet wachten voordat de opvolger op zich laat wachten.


mij=Remedy / Rock Inc.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven